95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Udstilling: Varm sommer i Aarhus


af Maja Kunic 11-07-2012 Vist: 4823 gange.

”Den varme sommer – Myte og krop” finder man i Århus Kunstbygnings lokaler, hvor man i denne omgang kan opleve tre markante soloudstillinger, samt en videoudstilling, hvor kvinden og kroppen er i fokus i alle fire udstillinger.

I denne omgang præsenterer Århus Kunstbygning en udstilling, der skiller sig ud på sin helt egen måde. Kunstudstillingen ”Den varme sommer – Myte og krop” fremvises på baggrund af installationer, videoer, fotografier og malerier. Kroppen er i fokus denne sommer, og det kan man bemærkelsesværdigt opleve som beskuer i disse fire udstillinger.

Grænseoverskridende og iøjnefaldende

Den første udstilling, jeg oplevede, var Jessie Kleemanns performance under udstillingen ”ASSAK”. En nøgen kvinde dansede rundt i lokalet, samt krammede sig op af udvalgte iagttagere fra publikum. Udstillingen ASSAK omhandler grønlandsk kultur og historik og sammenstødet mellem den udefrakommende kultur og den bestemte forståelse af tilhørsforholde af det kropslige. Udover denne optræden, kan man opleve en video, malerier og  den såkaldte ”spækinstallation”. En meget iøjnefaldende og grænseoverskridende udstilling. Især, hvis man oplever den optræden med den dansende kvinde, som dog ikke vises hver dag.  

 

Billeder fra udstillingen

Videoinstallationer savner substans

I lokalet overfor Jessie Kleemanns’ udstilling, kunne jeg opleve ”Performing women” af Carolee Scneemann, Lene Adler Petersen, Ursula Reuter Christiansen, Joan Jonas, Mariana Abramovic og Yvonne Rainer.

Der er nærmere tale om en videoudstilling, da man befinder sig i et mørkt lokale med nogle klip af de forskellige kunstneres arbejde, som blandt andet skal debattere kvindekroppen. Der er ikke rigtig kød på de forskellige klip, og jeg stod i et stykke tid og kiggede på de forskellige videoer, da jeg sultede efter mere substans.

Hvis tålmodigheden er der, kan man garanteret få meget mere ud af disse videoinstallationer, end jeg fik.

Tarotkort-udstilling skal opleves

Følger man vejen gennem dette lokale, kommer man over til den dansk-koreanske kunstner Trine Mee Sook Gleerups udstilling, hvor man kan opleve ”THE FOOL - A NOMADIC JOURNEY IN TAROT AND LIFE”.  Jeg lagde straks mærke til en masse kostumer midt i det cirkelformede lokale, samt de 22 forskellige billedkort, der hver især repræsenterer en bestem karakter.  Jeg vil ikke skrive mere om denne udstilling, da jeg synes man skal opleve det selv.

Mona Lisa er tilbage

Den sidste kunstudstilling var klart den, jeg så mest frem til. Her fylder færøske Rannvá Holm Mortensen med udstillingen, ”Betragtninger og drømme” hele  den store underetage. Blandt de mange billeder, fik jeg ret hurtigt øje på ”Mona Lisa”-værket, som også kan ses blandt billederne tilhørende denne artikel.

Jeg vil varmt anbefale den sidstnævnte udstilling, da der også er interessante og flotte værker blandt nogle mere usmagelige. Generelt anbefaler jeg, at man skal opleve udstillinger i stedet for bare at læse om dem, da det slet ikke har samme effekt.

Udstillinger skal ses i virkeligheden

Det er selvfølgelig subjektivt, hvad den enkelte mener, man kan kalde for kunst. Det spændende er dog netop, at man kan diskutere beskuernes individuelle mening, og værkernes såkaldte værdighed inden for kunstens verden.

Jeg anbefaler, at man i denne omgang tager i Århus Kunstbygning og besøger udstillingerne for at diskutere værkerne, og ikke for at forkæle øjet. Alle fire udstillinger samt videoudstillingen kan opleves frem til 16. september i Århus Kunstbygning

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"