95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Det er aldrig for sent!


af Gammelgaard  22-04-2012 Vist: 5379 gange.

Måske går du og tænker over dengang, da din uddannelsesvejleder i tidernes morgen så monotomt spurgte; ”Jamen hvad vil du med dit liv?”, og du så prompte, ung og naiv, svarede; ”jeg vil være kunstner”. Alle de efterfølgende års modgang og stræben efter dét, som alle andre kaldte det umulige mål, gjorde dig træt og trist.

Og måske også alle de udtryk i folks ansigter, når du fortalte dem om dine projekter, alle som studievejlederens rynkede, skeptiske ansigtstrækning da du fortalte om dit ønske. Du opgav fortvivlet din drøm, og prøvede, de næste mange år, ligesom Mette Lorentzen, at finde en anden passion; pædagog, restaurantchef, butikschef, tøjfirma osv…

Men hver gang du fik noget nyt, føltes det bare ikke helt rigtigt… og du ender med at tro at det er for sent at genoptage din tidligere passion..  

Det er aldrig for sent

Mette Lorentzen

Besøg profil...

Men fat mod! For Mette Lorentzen er nemlig et godt eksempel på, at det aldrig er for sent at opgive de drømme som man snakkede med studievejlederen om, for en menneskealder siden!
Hun valgte i en alder af 43, at satse på sin drøm om at blive kunstner og kunstformidler, da trangen til at udtrykke sig overskyggede alt andet.  

Gennem sine værker udtrykker og fortolker hun livets stemninger og følelser. Hendes teknikker er meget forskellige. Jeg faldt for hendes tush-malede, kontrastfyldte streger, der fortæller historier om menneskers liv.

De er spontant fyldt op med oplevelser, tanker og indtryk, de fleste kan referere til, og som synes ingen ende at have. Det er værker med forvirrende mange motiver, der forenkles med den enkelte, sorte streg på den hvide baggrund. Altid er der noget nyt at finde, i disse unikke værker. De er stærke, stemningsfyldte og utrolig rammende.

 


Tush nr. 19.

Den kreative trang

Ligesom motivet i hendes tush-værker, er hendes trang til kreativite uendelig. De seneste 5 år er gået med stadig stigende udfoldelser. Hun har eksperimenteret meget, og gør det fortsat. Det er ikke kun tush-tegningerne der imponerer mig fra hendes store, alsidige galleri.

 

Tush nr. 24.

Et helt andet udtryk er hendes farverige akryl-malerier, der med stor energi, fænger øjet.   Inspireret af tilfældige malerier, eller foto hun har taget, udfolder motivet sig med spændende penselstrøg på lærredet, der formidler følelser og stemninger som Lorentzen oplever dem.

Således håber hun at beskueren ligeledes får en anden følelse, parallelt med deres liv, ved at se på billederne. Og det synes jeg bestemt man gør – de sætter tanker i gang og giver sanserne et fantastisk farve-rus!

Fish head

Men hvad med pengene?

Måske tænker i, ”ja fint med kunst, men hvad med penge?”. Men Lorentzen har, pga. sin livsrolle som hustru og forsørger for to børn, tænkt sig at tjene penge på at undervise, lave workshops mm, imens hun kan slå sig løs i sit atelier med at male, tegne, udstille osv.

Derfor starter hun snart en diplomuddannelse i billedkunst og æstetik, men hun arbejder også for tiden på ”kunst for Musicon”, hvor hun hjælper kunstnere med udstillinger, er assistent på en kunstskole og laver work-shops.

Mette Lorentzen droppede alle undskyldningerne, og realiserede sin drøm! Og måske burde du følge i hendes fodspor…

Se flere værker på Mette Lorentzens Profil...

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Groth

 Flot artikkel Gammelgaard og...

Mette du er en af mine favorit kunstnere her på MAS, og ønsker dig alt mulig held med at realisere dine drømme, og ja.. det ender nok med at jeg vil gøre det samme, skal ikke være IT medarbejder til jeg går på pension, nu hvor kunsten er begyndt at blomstre igen efter mange års pause.

Mette, ud over stepperne, du er dygtig og jeg øsnker dig alt mulig held og lykke :-),

Kh, Kim


22 April  2012

Mette Lorentzen

 Tak Kim

Det gælder også dig Kim, Dette er ikke bare et skulderklap, jeg mener det virkelig!


22 April  2012

Gammelgaard

 Mange tak for ros Kim :), haaber den vil inspirere mange herinde.. 


24 April  2012

SchwarzbArt

 Godt skrevet Mette. Formidling er også et af dine nye områder.

Erik, MusiconArt


11 May  2012

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"