95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Enestående filmkunst på Aros


af Gammelgaard  17-04-2012 Vist: 3233 gange.

Den fantastiske, amerikanske filmkunstner Tony Oursler udstiller lige nu på Aros kunstmuseum i Århus, og det er en udstilling du absolut ikke må gå glip af!

Han bringer dig ind i sit helt eget filmunivers, hvor store, flade, firkantede lærreder bliver erstattet af runde, mystiske, formede lærreder, der udstråler en mystik der kan skræmme mindre børn, men fænge ens blik og sanser. 

De forskellige udtryk giver plads til endnu mere eftertanke, og bibringer udstillingen spænding og drama.

Bl.a. bruger han dukkers hoved som lærred, der ofte bliver lagt i akavede stillinger med hverdagsting som lænestolen ved deres side.

Dette er for at skabe genkendelige former, blandt hans univers af skøre, drømmende og misformede værker. Hans film kan også svæve i luften eller være opsat på udskårede træ. 

Face, Face

Han kalder sin udstilling for ”Face, Face”, fordi den nemlig forholder sig til ansigtet – primært close-up, så man kan se de forskellige personer/væsners memik og som beskuer, forholde sig til de følelser det giver i os, når de næsten angriber os med absurte fraser og uretfærdige beskyldninger. 

Værkerne stiller også spørgsmål til den nye verdens kommunikationsmidler som nettet og mobil, hvor memik og dermed empati, humor osv. bliver svært at fange, fordi vi ikke kan se hverken kropssprog eller mimik.. 

Interview med Tony Oursler


Sansebombardement

Efter udstillingen er man totalt bombet af indtryk og alle de forskellige film, der for det meste bliver blandet sammen og derfor fragmenteret, kan også fortælle os om hvordan vi i dag snakker i munden på hinanden uden at lytte eller sanse.

Udstillingen rummer mange værker, som man kan få noget nyt ud af hver gang man ser dem.

Den første gang ser og høre man kun filmene i fragmenterede dele og anden gang er man måske mere koncentreret på stemmerne i filmen, som også har en stor betydning for tolkningen af værkerne.

Den sidste gang man ser udstillingen er der igen nye ting at se og opfange. 

Det er en udstilling man får helt ind under huden, og som måske vil gøre indtryk resten af ens liv.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Hacker
Play the online games are here if you are choose the one more easy solution of the any time and free solitaire games you will enjoy the more working website are continue on same website.
03 July  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"